duminică, 22 ianuarie 2017

Saratelele cu osanza



Intr-un vas se pun 400 de grame de faina, 25 de grame de drojdie care a fost lichefiata in prealabil cu o lingurita de zahar, 200 de grame de iaurt, 150 de grame de osanza, doua lingurite de sare, 400 de grame de telemea maruntita, chimen dupa gust.

Amesteca ingredientele pana se obtine un aluat consistent, care se lasa la dospit. Dupa aproximativ 20 de minute, aluatul este gata pentru a fi prelucrat. Se intinde in foi groase de aproximativ 0.5 cm, pe care se plica ou batut cu o pensula, peste care se presara chimen, mac sau susan, dupa gust, ori se rade branza sau cascaval.


Taie foaia cu o rotita de bucatarie, care poate fi dreapta sau curbata, pentru a da un model saratelelor, le asezi intr-o tava pe hartie de copt, unde le mai lasi 15-20 de minute la dospit. Intre timp, cuptorul se incalzeste la 180 de grade Celsius.

Tava cu saratele se introduce in cuptorul incalzit, unde trebuie lasata 20 de minute, pana cand saratelele se rumenesc. Apoi se scot din cuptor, se lasa sa respire cateva minute, iar apoi se aseaza pe o farfurie pentru a fi servite.