Stii vorba 'ceea: omul gospodar isi face vara sanie si iarna car.
Sau vara isi izoleaza casa temeinic pentru a-si asigura confortul in timpul iernii ce va veni.
Toata lumea stie ca izolarea cu polistiren este cea mai ieftina,este materialul cel mai răspândit și poate cel mai potrivit buzunarelor. dar întrebarea este dacă acest material este într-adevăr eficient , dacă este sănătos sau dacă materialele componente sunt benefice sau au efecte negative asupra clădirii sau a sănătății celor care locuiesc în locuințe termoizolate cu polistiren?
Din pacate eu nu stiu raspunsul,dar am aflat despre ceva mult mai bun. :)
Eu una stiam doar de izolarea cu polistiren...mai nou am aflat si de izolarea cu stuf și papură, paie de cereale, coceni de porumb, tulpine de floarea-soarelui, fibre de cânepă, in sau lână de oaie. Mai multe detalii despre acest tip de izolație găsești aici.
Dupa ce am citit atatea despre izolatii naturale...cel mai mult ma convins stuful si paiele...mai mult ca sigur o sa imi aleg una dintre cele doua pentru a-mi izola propria locuinta...fiind mult mai ieftin si la indemana(sau poate gratis :P )
Stuful
Acesta este uşor, dar, în acelaşi timp, stabil. Aerul din şi dintre firele de stuf asigură o izolaţie termică şi fonică deosebită, asigurând astfel un confort ridicat şi poate fi uşor combinat cu alte marteriale de construcţie cum ar fi lutul, lemnul, argila sau varul.
Avantaje
- eliminarea puntilor termice;
- reglarea umidității, deci o casă fără mucegai;
- eliminarea apariţiei unor fisuri sau de prejudiciu, care constituie cauza majora de degradare a fatadelor.
Paie
Din cele mai vechi timpuri, oamenii şi animalele au învăţat că, iarna, paiele ţin de cald, iar vara păstrează răcoarea. Este acelaşi principiu al materialelor izolatoare ce conţin mici goluri de aer în interior, întâlnit şi în exemplele anterioare.
Avantaje
– material regenerabil, biodegradabil şi 100% ecologic;
– foarte bun izolator termic şi fonic;
– aplicarea stratului de izolator se realizează mult mai uşor decât în cazul celorlalte materiale;
– foarte ieftin în comparaţie izolaţiile clasice.
PNUD lansează campania “Căldură la îndemână!”, cu soluţii accesibile,eficiente, economice şi ecologice pentru izolarea termică a locuinţelor!
16 iunie 2016 – Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) aduce românilor “Căldură la îndemână!” prin campania de educare privind soluţiile accesibile de izolare termică a locuinţelor care sunt eficiente, economice dar şi prietenoase cu mediul înconjurător. Campania va fi desfăşurată în luna iunie la nivel naţional, printr-un mix de acţiuni educative, prin spoturi interactive şi broşuri informative, comunicare cu presa şi pe mediile sociale, dar şi prin acţiuni offline, desfăşurate în prima fază în judeţele Dolj şi Hunedoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu