duminică, 19 octombrie 2014

Fursecuri fragede

Ingrediente: 
Pentru aluat: 
250 g unt sau margarină,
125 g zahăr,
2 plicuri Zahăr vanilinat Dr. Oetker,
1 ou,
3 gălbenuşuri,
250 g făină,
150 g Gustin Dr. Oetker (amidon din
porumb).
Pentru sirop:
150 g ciocolată de menaj, amăruie,
2 linguriţe ulei.
Temperatura de coacere:
Cuptor electric: cca. 200°C (preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: cca. 180°C
(preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 3–4 (preîncălzit)
Timp de coacere:
cca. 10 minute pentru fiecare tavă.
Se obţin aproximativ 80 bucăţi.
Pasul 1 Pentru aluat se amestecă untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat şi se amestecă, până când se formează o masă compactă. Se adaugă treptat oul şi gălbenuşurile, fiecare gălbenuş la aproximativ ½ minut.
Pasul 2 Se amestecă făina cu amidonul şi se încorporează în aluat. Aluatul se pune într-un şpriţ, cu ajutorul căruia se dau forme de coroniţe cu diametrul de aproximativ 4 cm, pe tava unsă şi tapetată cu hârtie pentru copt şi se introduce în cuptor.
Pasul 3 Fursecurile se scot din tavă şi se lasă la răcit.
Pasul 4 Pentru glazură se taie ciocolata în bucăţi mici, se amestecă cu ulei şi se fierbe pe baie de aburi la temperatură mică, până devine o masă compactă. Fursecurile se scufundă pe jumătate în ciocolată şi se aşează pe hârtie pentru copt. După preferinţă se pudrează cu zahăr sau se stropesc cu sirop de lămâie.
Pasul 5 După preferinţă se leagă coroniţele cu fundiţă. Se pot folosi ca şi cadouri sau ornamente în bradul de Crăciun. Fursecurile pot fi de asemenea stropite cu ciocolată topită (75 g ciocolată). Se pot păstra 2–3 săptămâni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu