marți, 17 ianuarie 2017

Panouri radiante

Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu reprezinta unul dintre cele mai eficiente sisteme de incalzire existente la ora actuala pe piata autohtona si internationala, calitate recunoscuta si apreciata la nivel mondial.
Panourile radiante ies in evidenta, in principal, prin consumul scazut de energie aferenta incalzirii si prin efectele pozitive pe care le au asupra organismului uman.
Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu are la baza acelasi principiu prin care Soarele incalzeste Pamantul, prin radiatii infrarosii. Astfel, prin radiatiile infrarosii emise, asemeni Soarelui, panourile radiante cu infrarosu incalzesc cu prioritate obiectele, transformandu-le pe acestea in veritabile calorifere. Astfel, suprafata care incalzeste este semnificativ mai mare, caldura propagandu-se uniform in incapere.

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu – Consum de energie
Pentru a prezenta consumul ce il presupune incalzirea cu panouri radiante infrarosu, ma voi raporta la un panou radiant de 800w, panou util pentru incalzirea unei camere de pana la 18 mp (cu h=2,5).

Luam ca exemplu o camera de apartament situat la un etaj intermediar, de 18 mp (43 mc), cu izolatie buna...intr-o asemenea incapere, estimam un consum de energie in valoare de 110-120 lei/ luna, pentru mentinerea constanta a unei temperaturi de 21-22 grade C.

Astfel, un panou radiant cu infrarosu de 800w consuma in medie aproximativ 80-100 lei/luna (pentru incalzirea unei suprafete de pana la 18 mp, h=2,5). Pentru incalzirea unui apartament de 70 mp costurile vor varia intre 300 si 400 lei/luna.

Printre efectele benefice produse de radiatiile infrarosii se numara:

- Contribuie la eficientizarea activitatii fiziologice la nivel celular;
- Ajuta la reglarea echilibrului termodinamic al organismului;
- Amelioreaza şi calmeaza durerile reumatice;
- Imbunatatesc respiratia;
- Incetinesc efectul de imbatranire;
- Amelioreaza simptomele menopauzei;
- Imbunatatesc vederea si previn aparitia unor boli oculare;
- Previn depresia;
- Imbunatatesc somnul;
- Previn aparitia unei game largi de alergii;
- Stimuleaza buna dispozitie si creativitatea la copii;
- Previn cancerul;
Pe langa avantajul consumului redus de energie si avantajul efectelor benefice, panourile radiante cu infrarosu mai prezinta si urmatoarele avantaje:

- Montaj simplu si intr-un timp scurt. Pentru montajul panourilor radiante cu infrarosu nu aveti nevoie de aprobari speciale. Le achizitionati, le instalati, setati temperatura dorita pe termostat si ele isi fac singure treaba;
- Previn si elimina (in total sau in parte) igrasia, in functie gravitatea problemei si cauza;
- Regleaza umiditatea in incapere. Astfel, eliminati problema aerului uscat, cauza a multor afectiuni medicale;
- Se creaza o temperatura uniforma in intreaga incapere, diferenta de temperatura dintre podea si tavan fiind foarte mica, spre deosebire de metodele de incalzire prin convectie. In cazul panourilor radiante cu infrarosu diferenta de temperatura dintre podea si tavan este de doar 2 grade, in timp ce in cazul sistemelor de incalzire prin convectie diferenta poate ajunge pana la 10 grade. Astfel, se reduc considerabil pierderile de caldura;
- Asigura incalzirea independenta a fiecarei camere. Astfel, nu este nevoie ca pentru incalzirea unei singure camere sa incalziti toata locuinta, cum este cazul altor sisteme de incalzire;
- Prezinta un aspect placut. Nu ocupa mult spatiu, majoritatea avand grosime mai mica de 3 cm, aspectul fiind asemanator cu al unui tablou. 
- Durata mare de utilizare, 20-30 ani;
- Reglaj automat al temperaturii cu ajutorul termostatelor, separat pe fiecare camera;
- Nu necesita o incapere speciala, aerisita sau incaperi de depozitare a combustibilului;
- Nu necesita intretinere speciala (revizii periodice, piese de schimb, etc);
- Nu polueaza;
- Riscurile de incendiu, explozie, asfixiere sau alte asemenea accidente sunt minime;
- Se acorda garantii mari, intre 5 si 10 ani;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu